miért pont kettlebell?

macska a dobozban sorozatunk első része következik:


avagy kinek ajánlott az kettlebell edzés?


gyakorlatilag szinte mindenkinek, legyen élsportoló vagy „csak” egészségéért edző „amatőr”

gondolom valamelyik kategóriába te is beleférsz, mi kell még?


nos, nem árt ha az áldozat a testére teljes egységként gondol, nem riad meg a kemény – fárasztó munkától, tetovált és börtönviselt.


ha legalább elmosolyodtál (esetleg lehülyéztél), akkor a legfontosabb tulajdonsággal máris rendelkezel: ez a józan belátás (aki nem tudta kiszűrni a rossz tréfát, attól én kérek elnézést, ne is olvasson tovább)


de tényleg, mit nyújt a rendszer, ami miatt ennyire szeretjük?


a kulcs az intenzitás!


az edzés értelme az alkalmazkodás (és nem az edzést vezető hülye vicceihez)

a folyamat lényege a szervezet reakciója a terhelésre, az edzés befejeztével meginduló kompenzáció (a megfelelő mennyiségi és minőségű pihenés így épp oly fontos, mint a munka (persze csak ha volt előtte)), amely a kiinduló szintnél magasabban ér véget. a tested (és talán a lelked, szellemed is) annyira edződik meg, amennyire terheled!


(utalnék a józan belátás fontosságára megint: ne a feléd dőlő fatörzs elkapása legyen életed első (és utolsó) erő gyakorlása! fokozatosság!)


tehát nincs titok, kemény edzés van! és keménységben olyat mutat ez a pár golyó, amihez eddig jó eséllyel nem volt lehetőséged alkalmazkodni, bármilyen sportban, mozgásban vagy járatos. ha pedig próbáltad már a teljes feszítéses nyomásokat, vagy egy gyilkos lendítés sorozatot, tudod miről beszélek…

(azt sem hallgatom el, hogy bár díjnyertes formatervű súlyok ezek, az hogy kitámasztod velük az ajtód, még az erőd, testképed alakulásához nem vezet – legfeljebb ha a hűtő ajtaját ékeled ki)


kívánok neked tehát hitet, hogy jól csinálod, amit csinálsz, és akaraterőt, hogy ezt így jó sokáig folytasd is...


az eszközről, és rendszerről részletesebben olvashatsz a kettlebell.hu oldalon


üdv.


ps.:

a hab a tortán előnyökről, mint az általam unalom ismételgetett időhatékonyság most csak lábjegyzetként emlékezem meg, hiszen egy edzés rövid lehet, akkor végzed, amikor tudod, nem kell az edzőterem nyitva tartásához alkalmazkodnod, és még az utazás idejét is megspórolhatod.

de nem kell feltétlenül lemondanod a csoportos edzés nyújtotta szórakozásról sem, hisz van, akit épp a közösen végzett munka motivál…


pacsi.

1 megjegyzés:

KPT írta...

Szép beszéd volt! Ezt hívják propagandának idegenül? :-) Este alkalmazkodok.