Kaland - Játék - Koksz

Pain and Gain... Wolverine...

Az előbbit bármily ígéretes volt is, alig bírtam végignézni.. utóbbi pedig a gyenge kritikák mellett tetszett nekem, de filmes blogot még nem írok. Nem véletlenül.

Szóval fellángolt a találgatás, ki mennyit és hogyan? Kell-e a 'roid ehhez az eredményhez vagy megy "tisztán"? Ez különösebben nem érdekes - szerintem.


Megint látom viszont a drog veszélyes, meg kockáztatod az életed érveket, miközben megy a köpködés is, hogy ennyi pénzért biztosan... akkor lehetséges, hogy telik orvos csapatra is?

Változhatott azóta, de a TFen a dopping és annak tiltása inkább erkölcsi kérdésként került szóba.
Hallottuk már, hogy ahol az élsport kezdődik, ott végződik az egészség? Próbálok kivételesen nem nagyon elkalandozni, szóval vissza a drogokhoz! Ha szabad a doppingszer (amelynek a definíciója is érdekes: doppingszer ami az érvényes listán szerepel) használat, akkor mindenkinek használnia is kell a nagyobb teljesítmény érdekében, ez pedig a szervezők (közönség?) morális értékrendjével ütközik. Persze lehet, hogy többen ülnének a TV előtt, ha várhatóan többen esnének össze a túladagolástól. Nem is baj, hogy nincs így.






És ha van a mai bejegyzésnek lényege, akkor az ez: Hányan sírnak fel reggel a kávéjuk után? Fenyegetőznek  FBon emberöléssel - viccesnek szánt képekkel - ha nem kapják meg a szert. Szerintem függőség ez a javából. Ha eltűnne minden legális koffein forrás, vennének-e az emberek reggel az irodaház WC-jében ellenőrizetlen forrásból származó (lehetőleg a feltűnésmentes szállítás okán koncentrátumként gyártott) pirulát? Érdemes lehet itt elolvasni mondjuk egy wikipedia bejegyzést a koffeinről.

És most futtassuk végig a fenti gondolatmenetet a koffeint kicserélve fűre-fára, amfetaminra, szteroidra, alkoholra. (Még egy vargabetű, a dohányzás olyan léptékben okoz függőséget, mint a kokain és heroin. Na meg állítólag halált is okozhat.)

Minden anyagnak megvan a kívánatos hatása, mellékhatásai és ezek mind függenek a helyes adagolástól. (Arra emlékszünk egyébként, hogy az anabolikus szteroidok izomsorvadásos fekvőbetegek kezeléseként kezdték a karrierüket?) A kiszámítható adagolás ellehetetlenítése nem megoldás, csak kockázatnövelés.

Homokba dugnunk a fejünket, megcímkézni anyagokat, jónak vagy rossznak bélyegezni azokat lustaság. Bármilyen szer használata (nikotin, koffein, brutal anadrol?) egy tudatos döntés eredménye kell legyen. Az edző feladata, hogy helyes információkkal segítse ezt a döntést, nem a boszorkányüldözés.

A kettlebellel való edzéssel kapcsolatban fel sem merül a szerhasználat. Mások a célok, így van ez jól.

Erősportban amatőrként pedig 99%, hogy tudsz még javítani a táplálkozás - pihenés - edzésmunka hármason, ott érdemes körbenézni.

Nincsenek megjegyzések: