Apróságok

Mint például könnyű buzogányok lengetése.

De előbb rövid magyarázat a nagy csendre!
Ugyanis ez alkalommal jó kifogásom van, "ezerrel dübörög" a TKM - Testkultúra Műhely néven futó projektünk, ez pedig legalább olyan jó formátum az önkifejezésre, mint a blogger lét.

Idézőjeleket használtam az előbb, de a videóink szerintem épp annyira népszerűek, amennyire lehetnek - mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a BalatonFirst táborba élő fellépésre hívtak meg minket! Repülnek majd a sörösüvegek, meg minden!
A tábor biztosan masszív siker lesz, ha mást nem, a mi haknink okán - a korai regisztráció még tart április végéig, mindenki jöjjenek!

Ha pedig már a Balatonig egyszer elmegyek, maradok is a helyszínen, így a vasárnap reggeli másnaposságra kettlebell lóbálás helyett apró buzogányok lengetését ajánlom. (Bár a mozgáskoordináció igénybevétele okán számítok pár kokira így is, de inkább a fél kilós buzogány, mint a vas!)

Ezen utóbbi mentén elővettem az elméleti anyagokat is a kis ütők kapcsán - gyakorolni a gyenge vállaim okán kénytelen vagyok mindig... A történeti megközelítést kivesézte más Zsolti és Flóra, de hogy miért is jó a könnyű ütők használata, arról még egy bőrt lenyúzok!


Nagy tévedés azt gondolni, hogy a buzogányokkal való vállkörzés pusztán egy váll gyakorlat. Sok mindenen dolgozunk itt egyszerre, fejlődik a:
- váll mobilitás és stabilitás
- testtartás
- légzés
Mégpedig olyan módon, amely gyakorlatilag önszabályozó!

Ahogy Ed Thomas (napjaink legnagyobb nyugati IC képviselője és oktatója) rendkívül találóan megfogalmazta: A buzogányok segítik a agy és a test kommunikációját. (Felvágósabban: neuro trainig.)

A fókusz tulajdonképpen nem a mozgó részeken van, hanem minden máson, amelyek a mozgás közben teljesen stabilak. Az eszköz ilyen módon való felhasználása egyszerre rehabilitációs, sérülésmegelőző és korrekciós gyakorlat.

A táborban tehát várhatóan olyan fogalmak is előkerülnek, mint integritás, mobilitás, mozgás hatékonyság, precizitás - lehet, hogy mégis az FMSről lesz szó? Vagyis nem kerül elő semmi új! :D

Remélem érthető, hogy miért nyűgöz le ennyire ez kis ütő - hiszen pontosan illeszkedik abba a rendszerbe, amelyet minden esetben használok. FMS, SFG, PM.

Nincsenek megjegyzések: